МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Македонската Православна Црква   „Свети Наум Охридски“ - Малме

Македонската Православна Црква „Свети Наум Охридски“ - Малме

Македонската Православна Црква „Свети Наум Охридски“- Малме / Шведска По примерот на нашите македонци во Австралија, Америка и Канада, со иницијатива на православните македонци во Малме и околината, на ден 14.01.1973 година во Шведскат...

„Неделите и празниците“ отец Пимен

„Неделите и празниците“ отец Пимен

НЕДЕЛИТЕ И ПРАЗНИЦИТЕ Помни го денот за почивка, за да го празнуваш; шест дена работи и сврши ги во нив сите твои работи, а седмиот ден е почивка на Господ, Твојот Бог. Како една од десетте, оваа Божја заповед особено била почитувана од стари...

Промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната

Промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната

Промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната   На 05.07.2018 година, во просториите на Македонската опера и балет, Митрополитот Европски г. Пимен и Митрополитот Тетовско-гостиварски...