• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Минхен

МПЦО „Св. Троица“ - Минхен
MPCO “Sv.Troica” - München

Forgenseestrasse 64,
81539 Munchen

Парохиски свештеник:
Протопрезвитер Миле Велјановски
моб: + 49 160 11 83 997
тел/Црква: + 49 896 912 058
е-маил: o.mile@mpee.mk

Претседател:
Тони Димовски
мob: + 49 15253526904
e-mail: minhen@mpee.mk

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец