МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
За Исповедта

За Исповедта

За Исповедта Исповедта е најдлабока потреба на секој човек. Затоа и во секојдневниот живот луѓето често ги кажуваат своите „тежини“ на своите блиски, но тоа не е исто. Човек не може да биде спасен од обичен човек. Раната треба...

За Постот

За Постот

Кога се пости: Еднодневни пости: Православната Црква има еднодневни и повеќедневни пости.  Во Календарот овие денови се означени со рамка околу датумот. Среда и петок (освен т....

Македонската Православна Црква   „Свети Наум Охридски“ - Малме

Македонската Православна Црква „Свети Наум Охридски“ - Малме

Македонската Православна Црква „Свети Наум Охридски“- Малме / Шведска По примерот на нашите македонци во Австралија, Америка и Канада, со иницијатива на православните македонци во Малме и околината, на ден 14.01.1973 година во Шведскат...

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)