• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Загреб

МПЦО „Св. Злата Мегленска“ - Загреб
MPCO “Sv. Zlata Meglenska” - Zagreb


Адреса: Našička 6,10 000 Zagreb

Парохиски свештеник:
протаставрофор Кирко Велински
моб: + 385 98 9164107
e-mail: o.kirko@mpee.mk


Претседател:
Зорица Велиновска

мoб: + 385 99 2249878
Tel/Fax: + 385 1 48 13198
e-mail: zagreb@mpee.mk

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец