• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Виена

МПЦО „Свети Наум Охридски“ - Виена
Makedonisch-Orthodoxe Kirche „Hl.Naum v. Ohrid“ -Wien

Siemensstrasse 26 ,
1210 Wien, Avstria

Парохиски свештеник:
Презвитер Валентин Ташковски
моб. +43 680 2260 404
емаил: o.Valentin@mpee.mk

Претседател:
Љупчо Домазетовски
моб:  +43 676 5581805
е-маил: Viena@mpee.mk

е-маил mpcо@naumohridski.at
www.NaumOhridski.at

† Оние кои ќе им пријдат на страдалниците природно Му се приближуваат на Бог, зашто Бог е секогаш покрај своите чеда кои страдаат.
- Старец Пајсиј Светогорец