• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Недела 14 – та по Педесетница, МПЦО „Свети Наум Охридски“ Тринген​

На 02.09.2018 година, Недела 14 – та по Педесетница, св. пр. Самуил. 

МПЦО „Свети Наум Охридски“ Тринген​

Во чест на Пресветата Мајка Богородица !

Неговото високопреосвештенство, Митрополитот Европски Пимен, служеше Света Златоустова литургија со отец Горан Мантароски.

Црковниот Управен одбор приреди богата културна програма и приреди трпеза на љубовта.

† Начинот на исхрана треба да се усклади со силата и здраствената состојба на телото. Кога е здраво, да се ограничи колку што е потребно; а кога е слабо, малку да му се попушти.
Блажени Диадох Фотикиски (400—474)