МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Освет на камен темелник за нова Црква во Дортмунд

Освет на камен темелник за нова Црква во Дортмунд

Каде и да живееме ние Македонците не забораваме кои сме и од каде сме. Во овој свет покрај телесните приоритети ние си ги знаеме и духовните потреби и било каде и да сме во светот своите корени и вера си ги  почитуваме.Од многуте населени...

Европска Епархија: официјални е-маил адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

Европска Епархија: официјални е-маил адреси на сите црковни општини и парохиски свештеници

МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЗА ЕВРОПА EVROPSKA EPARHIJА Надлежен Архиереј, Негово Високопреосвештенство Митрополит Европски Пимен Nadlezen Arhierej, Negovoto Visokopreosvestenstvo Mitropolit Evropski Pimen e-mail: pimen@mpee.mk Ка...

Прослава на јубилеј 25 години Црковна општина св. „Наум Охридски“ Виена - Австрија

Прослава на јубилеј 25 години Црковна општина св. „Наум Охридски“ Виена - Австрија

На ден 03. 06. 2018 година, Управата на МПЦО „Свети Наум Охридски“ од Виена (Австрија) по повод големиот 25 годишен јубилеј од формирањето на Црковната општина приреди свечен прием со богата и пригодна културно-уметничка програма изведува...