МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Форумот за диалог и мир на Балканот и Европа во Копер Р.Словенија.

Форумот за диалог и мир на Балканот и Европа во Копер Р.Словенија.

Митрополитот европски г.Пимен, заедно со свештениците од европската епархија о.Митко и о.Дејан во Словенија, во името на нашата МПЦО-ОА и ЕЕ овој викенд учедтвуваат на форумот за диалог и мир на Балканот и Европа, во Копер  - Словенија. Пок...

Десетгодишнина од упокојувањето на Митрополитот Полошко-кумановски Кирил

Десетгодишнина од упокојувањето на Митрополитот Полошко-кумановски Кирил

Деновиве се навршија 10 години од блаженото претставување пред Господа на блаженоупокоениот архиереј на МПЦ-ОА, Митрополитот Полошко-кумановски Кирил. По тој повод, во манастирот на Светиот Великомаченик Георгиј Победоносец во с. Дељадровце, каде што...