• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Типик за Великите пости

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополит европски господин ПИМЕН!

⛪️ „Молитвата е бессилна доколку не е заснована на постот, и постот е бесплоден доколку од него не потече молитва“ (Преподобен Марко Подвижник)
 
Имајте лесни и од Бога благословени пости!

,