МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
МПЦ-ОА: Сега не е време за паника, туку за грижа кон ближните

МПЦ-ОА: Сега не е време за паника, туку за грижа кон ближните

Светиот архиерејски синод (САС) на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ-ОА), будно следејќи ја новонастанатата ситуација, со зголемувањето на бројот на случаи заразени со коронавирусот COVID-19, повторно упату...

Синодот на МПЦ-ОА повикува на смиреност и почитување на препораките од министерството за здравство

Синодот на МПЦ-ОА повикува на смиреност и почитување на препораките од министерството за здравство

Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиепископија (МПЦ – ОА), повикува на почитување на мерките пропишани од страна на надлежното ресорно министерство за здравство како и на Светската здравствена органи...

Соопштение од Вселенската патријаршија за Covid-19 (корона вирус)

Соопштение од Вселенската патријаршија за Covid-19 (корона вирус)

28 февруари/12 март 2020 лето Господово Извор: Вселенска патријаршија Светиот и свештен синод на Вселенската патријаршија заседаваше под претседателство на Неговата Божествена Сесветост, Вселенскиот патријарх г. г. Вартол...