МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
За Воскресението, гневот и пандемијата

За Воскресението, гневот и пандемијата

Верувајте во Воскресението на Христа, а не во местото на воскресението. И ете нѐ пак, полека но сигурно влеговме и во последната недела од Великиот пост. Влеговме во Страсната седмица во која Нашиот Господ и Спасител Исус Христос излезе на доброво...

Велигденско послание

Велигденско послание

 Поминуваме низ период кој од нас бара послушност и воздржување, верниците да се молат во своите домови и срца ... † СТЕФАН ПО МИЛОСТА БОЖЈА, АРХИЕПИСКОП ОХРИДСКИ И МАКЕДОНСКИ, ЗАЕДНО СО СВЕТИОТ АРХИЈЕРЕЈСКИ СИНОД, ДО СВЕШТ...

Соопштение од Светиот Архијерејски Синод

Соопштение од Светиот Архијерејски Синод

Светиот Архијерејски Синод (САС), согласно чл. 24, т. 46 од Уставот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА), имајќи ги предвид вонредните услови предизвикани од светската пандемија, која не ја одмина и н...