МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Hа аудиенција кај Папата Франциск во Ватикан

Hа аудиенција кај Папата Франциск во Ватикан

На 25.05.2018 Државно-Црковна делегација предводена од Премиерот на Владата на Р.Македонија г-дин Зоран Заев придружуван од Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски и министерот за Култура г-дин Роберт Алаѓозовски,директорот на Комисијат...

Благодарствен молебен

Благодарствен молебен

Во годината во која како Македонска Православна Црква славиме 1000 год. постоење на славната Охридска Архиепископија, денес на 24.05.2018 на денот кога си спомнуваме за светите равноапостолни оци наши Кирил и Методиј, беше отслужен благодарствен моле...

Одбележан големиот јубилеј на Повардарската епархија

Одбележан големиот јубилеј на Повардарската епархија

Повардарската епархија, викендов прослави 40 години од нејзиното формирање во рамките на возобновената Охридска Архиепископија во лицето на Македонската православна црква. Одбележувањето на јубилејот започна на 19 мај во црквата „Св. Кирил и Ме...