МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
Промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната

Промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната

Промоцијата на Прирачник за иселеници, Сликовница за изучување на Македонски јазик и Веб-страната   На 05.07.2018 година, во просториите на Македонската опера и балет, Митрополитот Европски г. Пимен и Митрополитот Тетовско-гостиварски...

Поучно

Поучно

KАКО ДА СЕ ОДНЕСУВАМЕ ВО ХРАМОТ Кога ќе пристигнеме пред вратата на храмот треба да застанеме, за да ја направиме нашата последна духовна подготовка. Треба со вера да се прекрстиме, односно, на себе да го изобразиме крстот, и тоа правилно, за да н...

Првата Македонска Православна Црква  во Република Хрватска - „Света Злата Мегленска“  Загреб

Првата Македонска Православна Црква во Република Хрватска - „Света Злата Мегленска“ Загреб

ДУХОВНА РАДОСТ! Преку фотографија сакаме да ја споделиме радоста која ни доаѓа од Загреб, каде воедно се гради првата Македонска Православна Црква во Република Хрватска. Драги Верници, симпатизери, почитувачи и добротворни луѓе сите ние знаеме...