МПЦ - ОА Европска епархија
  • Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk
25 годишниот јубилеј од основањето на МПЦО „Св.Злата Мегленска“ во Загреб и 15 годишен јубилеј редовен парохиски свештеник

25 годишниот јубилеј од основањето на МПЦО „Св.Злата Мегленска“ во Загреб и 15 годишен јубилеј редовен парохиски свештеник

По повод 25.годишниот јубилеј од оснивањето на Црковна општина Света Злата Мегленска и 15.годишен јубилеј на Отец Кирко Велински од потпишувањето на договорот со Владата на Република Хрватска и редовен парохиски свештеник во Загреб на 28.10.2018 годи...

Џек и неговиот фенер

Џек и неговиот фенер

Во едни многу далечни времиња, на уште подалечно место, си живееше еден многу курназ човек. А обичен ковач бил. И се викал Џек, и имал келтско потекло. Рековме бил снаодлив ама си имал човекот и две маани. Едната маана му била скржавоста, а д...

Каде е ЉУБОВТА во нас?

Каде е ЉУБОВТА во нас?

Не ни е татко а го сакаме повеќе од татко, не ни е крвна рода а го сакаме повеќе од братот наш, стана дел од многу наши фамилии ... Ете таков е незлобив и полн со љубов отецот наш. Ах,бре луѓе ... Зарем не се плашиме од Бога ? Или ќе си нап...