• Партизански Одреди бр. 12 1000 Скопје
  • +38923111225
  • kabinet@mpee.mk

Форумот за диалог и мир на Балканот и Европа во Копер Р.Словенија.

Митрополитот европски г.Пимен, заедно со свештениците од европската епархија о.Митко и о.Дејан во Словенија, во името на нашата МПЦО-ОА и ЕЕ овој викенд учедтвуваат на форумот за диалог и мир на Балканот и Европа, во Копер  - Словенија.


Покрај Црковната делегација , учесници како престсвници на дипломатскиот кор, се и Амбасадорот во Словенија Горан Милевски и Амбасодарката во Ватикан Марија Ефремова.